"KIWI CAN DO"

ASUMx1000

Publicerad 2013-03-30 03:59:21 i Allmänt,

Nar man blir bjuden pa mega frukost, har en burk jordnotssmor i ryggsacken och far en trippelcheesburgare istallet far den dubbla man bestallde kanner man att livet inte kan bli mer perfekt! Eller jo vanta: da inser man att man befinner sig pa andra sidan jorden med sin basta!

Tui for das win!

Verkligen inte en vanlig dag

Publicerad 2013-03-30 00:21:00 i Allmänt,

För 10 år sedan började jag årskurs 4 på Karstorpsskolan. För 10 år sedan hamnade jag i samma klass som en blond liten tjej som inte gillade att sitta stilla. För 10 år sedan gjorde vi träkojor, körde "Haan på stenarna" och spelade in radioprogram på en stereo. För 10 år sedan lärde jag känna Anna. Att jag har kännt Anna i 10 år får mig att känna mig gammal, men det behöver jag itne oroa mig för. Skälet till det är att det är gamligen Anna som FYLLER 20 ÅR IDAG!!! Min bästa kompis Anna Carlis alias Icke-Blixten fyller år idag!!
 
Jag befinner mig på andra sidan jordklotet - så långt borta det går att komma innan man är tillbaka hem igen. Jag är här med Anna och jag hade inte kunnat åka hit med någon bättre. Vem sjutton hade kunnat tro att de där två små tjejerna i likadana jackor, kepsar och solglasögon skulle våga sig iväg hit va? Vi har varandra i vått och torrt och känner varandra bättre än någonsin nu. Jag vet att vi två kommer att sitta på ålderdomshemmet om 70 år och skryta för de andra tanterna om våra galna äventyr. Så Anna: är du redo för en resa och 10 år av den bästa vännskapen till?! 
 
Jag säger bara ett stort fett super mega kjempe GRATTIS ANNA!!! Idag kör vi 110 procent på allt!
 
 
 
 
 
 

Öppet hav och stilla ocean!

Publicerad 2013-03-29 08:44:41 i Allmänt,

28 mars

Woop woop! De senaste 22 timmarna har varit extremt intensiva! Vi har befunnit oss på Nya Zeelands största husbåt ute till havs och gjort allt man kan göra här i Bay of Islands! Vi har skjutit paintball mot en anka (lugna den var gjord av plast), fiskat (vi fick två fiskar var som vi var tvungna att pussa – slemmigt), paddlat kajak mitt i natten till ljuset av fullmånen, nattbadat, grillat, spelat gitarr och sjungit framför brasan… Ja det här var ju de första 7 timmarna så ni förstår att det var intensivt. Trots det var det inte hetsigt utan bara alldeles alldeles underbart!! Jag menar vad är väl en 22-timmars kryssning i turkost vatten…? Jag säger bara UNDERBART, punkt.

Nu är vi tillbaka på fastlandet och ska fräscha upp oss innan vi ska möta upp en del ur gänget igen. Bildbomb! Wääääh!!!

Se upp för Anna! 
 
 Solnedgång på Da boat!
 

Nattkajak
 
Morgonsnorkling
 
Paradiset på jorden det är NZ. Här är vi på en ö i mitten av bay of Islands
 
Hela gänget!
 
Fortsätt padla, fortsätt padla..!
 
 
 
 
 

Jag måste vara korkad, tom och glad...

Publicerad 2013-03-26 04:40:55 i Allmänt,

..för hela världen är så underbar. Eller i alla fall kan jag garantera er att Raglan är sjukt underbart. Kanske beror det på surfen, hängmattorna eller så är det bara faktumet att det ligger på Nya Zeeland som ger oss denna känsla. Men jag tror nog det har med das Pendejo att göra. Olyckligtvis blev vi tvungna att lämna denna plats av frihet bakom oss igår... jag måste säga att det är första gången vi båda två känt oss uppriktigt ledsna över att lämna en stad bakom oss. Varför? Jo det kändes som ett hem.  

Dagarna i Raglan bjöd precis som Sofia skrev på surf och enormt härliga människor. Vi tog även upp våra barnasinnen genom spel och några trädklättrande stunder. Men ja, ni behöver ju inte oroa er för oss vi kollen! Typ… 

 
Chilling @ the beach
 
Bildbevis. 

En surfande Sofia. 
 
 

Jag vill nu passa på att tillägga att det inte är alla som lyckas ställa sig upp på surfingbrädan under första surfingturen. Speciellt inte då man enbart fått en 5 minuters lång introduktion på land...ja, vi är STOLTA! 
 
Vår nyvunna Raglan-Familj. 
 

Fångad av en våg

Publicerad 2013-03-26 03:09:13 i Allmänt,

23 mars

Här sitter jag på vårt supermysiga hostell i Raglan och äter frukost. För två dagar sedan kom vi hit och bokade in oss för tre nätter. Tre blev dock till fem nätter för vi valde att förlänga. Jag och Anna funderade allvarligt på att stanna här resten av tiden vi har kvar. Vi insåg dock att vi ville hinna se Bay of Islands innan vi sticker så vi ska dit på måndag. Ja, det är det enda jag vet. Vi lever ett liv utan att veta vilken dag det är och för det mesta vet vi inte ens vad klockan är. Min mobil laddade ur när vi kom hit till Raglan och jag har inte laddat min mobil för det är skönt att leva utan. Här finns varken wifi eller mobiltäckning. Superskönt!

Anledningen till att vi åkte till Raglan var på grund av dess surf. Detta är staden som är känd för sin otroligt bra surf. Enligt Nya Zeeländarna är det här den bästa surfen i hela landet finns. Därför har vi – tra la la fanfar – lärt oss att surfa! Vi lär oss mer och mer och det blir bara roligare och roligare. Vi har båda två stått på brädorna och förstår när man ska hoppa upp. Men tro mig det är supersvårt. Inte alls sådär lätt som det ser ut på alla bilder och i alla filmer.

Det bor även jätteskjysta människor här. Vi är ett mixat gäng: svenskar, mexikaner, fransmän, tyskar och så vidare. Pratar man sitt eget språk får man ett straff… Det här hostellet är utan tvekan mitt favoritställe so far. Vi har inte ens några nycklar till rummen.  

Nu ska vi ta tag i dagen och boka in oss för surf i eftermiddag. Solnedgångssurf, det låter inte helt fel enligt mig så vi får skynda oss innan bilen blir full.


Sofie, jag och Anna

Ha det bra, kram Sofia

Uppdatering:

Publicerad 2013-03-24 01:45:26 i Allmänt,

Vi lever sa det racker och blir over! For tillfallet befinner vi i Raglan och har stangt av mobiler och saknar tillgang till internet. Med andra ord behover ni inte oroa er for oss men ni kan vanta en blogg uppdatering sa fort vi far internet igen! 
 
Hade!

Tuff tuff eller duff duff

Publicerad 2013-03-20 04:11:00 i Allmänt,

Ja, det är frågan det. Idag så lämnade vi ett extremt blött Wellinton för att ta oss norrut i landet. Kvällen innan hade vi insett att vår supersmarta idé att åka tåg sträckan Wellington-Hamilton inte var så smart trots allt. För när vi sitter och äter frågar plötsligt vår nyfunna vän Benjamin varför vi inte ska flyga upp. Ja, varför har vi inte tänkt på det? Efter lite dividerande och funderande inser vi trots allt att vi ska behålla våra tågbiljetter (trots att tåger tar 7 timmar längre och kostar mer än fyra gånger så mycket som flyget...). Så trötta som få begav vi oss imorse mot tåget. Jag säger bara: lätt värt det!! Det var inte ett halvtrist Linköpingståg detta. Det var jättefräscht tåg med enorma fönster (även i taket), träpanel på väggarna och stora sköna säten. Om jag säger att Anna och jag sänkte medelåldern med sisodär 50-60 år så förstår ni vart vi hamnat. Det var de äldres resa, men vi hittade oss några vänner där med. Vi delade kupé med världens mysigaste gamla par. De berättade roliga anekdoter om ställen vi passerade och berättade om resor de gjort i sina liv. Häftigt! Tyvärr kan vi inte visa er några bilder för vi glömde helt enkelt att ta fram kameran. 
 
Annars lever vi och mår bra - och är lugna! I söndags firade vi St:Patrics day i Wellington. Det var kul, men förutom att alla var grönklädda och att det är en irländsk högtid så vet vi inte varför den firas. Det visste nog inte ens irländarna i Wellington heller för de kunde inte förklara.
Det var lite kul för på en av de irländska pubarna mötte vi en kille som vi träffade i Gisborne för massa veckor sedan. Igår träffade vi tre killar från Punakaiki på vårt hostell. Så efter nästan två månader här på NZ börjar man stöta ihop med folk här och var och det är jättekul!
 
Här kommer några andra bilder:




 


 
 

Wellington

Publicerad 2013-03-18 04:00:13 i

Igår anlände Anna och jag till Wellington. Det har inte regnat här på över tre månder men igår valde regnet att falla. På kvällen var vi ute och firade St:Patrics Day och när vi skulle gå hem var det 50 cm djupa vattenpölar hela vägen. Blött och härligt.
Efter lite eländigheter med hälsan de senaste dagarna bestämde vi oss imorse att unna oss brunch på Starbucks och lite shopping! För hur spenderar man egentligen en regnig dag på ett bättte sätt?

Imorgon tar vi tåget upp till Hamilton för att hinna med de sista sakerna vi vill göra här innan det är dags att lämna vårt bästa och älskade Nya Zeeland.



Row row row a boat

Publicerad 2013-03-17 02:33:16 i

St Patricksday till ära väljer vi att förflytta oss. Ja, Nelson har inte bjudit på de bästa stunderna under vår resa. Vi valde därför att i denna stad avstå från allt vad aktiviteter heter och enbart slå näsan i boken! Kanske men bara kanske kommer min tegelsten till bok snart vara redo att inta någon annans ryggsäck för ett tag...vilket innebär att jag har sådär 1 liter av ryggsäcken kvar att fylla!


Med hjälp av blueberry ferry vinkar vi farväl av sydön för denna gången och är redo att inta Wellington. Alla vi pratar med lovordar Nya Zeelands sydö och visst har denna ö bjudit på oförglömliga minnen och en helt enastående miljö. Men personligen gillar jag nog nordön en smula bättre. Varför? Jo först och främst har jag mobiltäckning över hela nordön, nej detta var bara ett svepskärl egentligen gillar jag nordön bäst för att det inte finns några sandflugor där. Låt er inte luras av namnet. Flugorna har inget med sand att göra utan deras uppgift i livet är att lämna massa kliande bett på alla som är dumma nog att vistas ibland dem. Sofia räknade till 57 bett...och då va det enbart på benen....Så tro mig mygg är änglar jämfört med dessa!

Nej det är inte enbart sandflugorna som bidrar till min kärlek för nordön utan vi kommer med denna båtfärd åka tillbaka till nutiden igen. Större delen av sydön lever nämligen kvar på 70-talet! Men bara så ni vet älskar vi syddelen lika mycket för det. Tack till alla varelser som vi mött under denna delen av vår resa, ni är guld värda! Sandflugor, ta inte åt er av detta men ni är absolut inte inräknade i detta tack...inte heller busschauffören mellan Franz och Nelson och jag tror att han vet varför! Om inte låter vi det stå skrivet i stjärnorna för nu ska vi börja fira St Patricks day.

I en grotta

Publicerad 2013-03-13 23:23:40 i Allmänt,

Dagen efter strandbesöket valde jag, Anna, Lauren och Mike oss för att utforska grottan Fox Cave. Vi åkte dit, gick den timmeslånga promenaden dit, kollade runt i grottan och gick tillbaka. Sedan åkte vi till ett ställe där det fanns Pancakerocks. Stenar som utsatts för extremt tryck och därför ser ut som staplar med pannkakor. Easy as that! 
På kvällen valde vi att göra upp en liten eld och grilla marshmallows i takt med att solen gick ner. 


Panncake rocks

Påväg in i grottan

Fotoshot inne i grottan 

Man får inte roligare än man gör sig...!

Lauren
Lauren, Anna och jag vid solnedgången i Punakaiki

...? 

Redo för grottäventyr!!

Tillbaka till verkligheten?

Publicerad 2013-03-13 22:52:30 i Allmänt,

För några dagar sedan lämnade vi Franz Josef för att åka till Hokitika. Där stannade vi i en natt och hade jättetrevligt! På dagen sprang vi runt och letade efter greenstonehalsband, men hittade inga vi verkligen ville ha. Hokitika är greenstonens hemstad. På kvällen satt Anna och jag och pratade med kiwin Ross och amerikanen Casey. Vi hade jättetrevligt och fler och fler slog sig ned på balkongen. Dagen efter skulle Anna och jag resa vidare mot Punakaiki, Casey skulle flyga till Bankok och Ross skulle åka hem till Nelson. 
 
Dagarna i Punakaiki har varit hur härliga som helst! Vi har inte haft något internet och det har inte funnits någon mobilmottagning. Det har heller inte funnits någon mataffär eller någonting. Om Fox Glacier var litet så var det här ännu mindre. Det här var dock mysigt. 
 
Första dagen när vi kom dit så begav vi oss mot stranden för ett dopp. Sedan blev det att klättra på klipporna. 
 
Jag måste bara tillägga att Nya Zeeland är kontrasternas land. För tre dagar (tror jag, jag vet inte ens vilken dag det är idag) så var vi uppe i en glaciär. Två dagar senare badade vi och sprang runt i bikinis.

Anna, Markus och Lauren...

Stranden i Punakaiki


Klippor
 
 
 
 

En liten inblick i livet vårat.

Publicerad 2013-03-11 04:01:00 i Allmänt,

Någon liten krake där ute i vida världen kanske undrar hur hostellivet är här på Nya Zeeland. Du kan nu andas ut för jag tänker, när jag ändå har internet och Sofia duschar, beskriva detta udda liv...
 
Hur är det egentligen att ha hela sitt liv i en lilaryggsäck? Helt FREAKING asum! Är hostelet inget för oss? Ja då slänger vi upp ryggsäcken på ryggen och letar efter nästa. Du är fri! Hur som helst brukar alla hostels ha flera bra sidor det gäller bara att inte vara så kräsen. Vissa har extremt sköna sängar medans det på andra är skönare att sova på golvet...vissa har bra duschar andra har vad vi kallar zero-stråle i duschen (lycka till och tvätta håret i en sådan!) och andra har riktigt fräscha kök.  Jag vet även att Sofia var lite smått orolig inför renheten i köken men tro det eller ej hon sa igår att hon än så länge, peppar-peppar-ta-i-trä, inte tyckt det varit speciellt äkligt. Att vi sedan enbart minuter efter blev tvugna att slänga vår pasta efter att denna blivit attakerad av rost från kastrullen är en annan femma... 
 
Rummen är rätt lika varandra, allt som går att finna är våningsängar och enstaka eluttag. Men detta är ju enbart ett rum för att sova och träffa dina tillfälliga rumskamrater så vi kräver inte speciellt mycket mer ifrån dessa. Mamma jag vill nu passa på att säga att jag i alla fall har ordning på mina saker...ja jag har inte tappat bort något ännu! Men hur man än packar lyckas väskan explodera så fort du ska ta fram ett par strumpor, handduken eller ja bara vad som helst...vi kan inte rå för det. Därför är det bra att vi oftast sover i mixeddorms eftersom alla killar verkar ha samma problem som oss...vad nu detta kan bero på? 
 
Det bästa med att bo på ett hostel, förutom när man får gratis wi-fi, är när man lyckas få en såndär alldelles utmärkt sömn vilket innebär; att-man-sover-hela-natten-utan-att-vakna-en-endaste-gång. Ja det är ju inte alla gånger våra rumskamrater är tysta eller kan låta bli att inte lysa oss i ansiktet med deras strålkastare till ficklampor...vissa har inte heller lärt sig hur man sover utan att snarka...men vi tar det med en nypa salt och ger dem en klapp på axeln eller en kram om de ser riktigt ledsna ut. För vi kan ju alltid sova på bussen!
 
Slutsatsen vi kan dra är att jag ÄLSKAR livet här på andra sidan jorden (andas ut- jag har en biljett hem) om du överväger att åka säger jag bara; åk! YOLO! 
 
P.S Jag håller med Anna till 100%. Jag ÄLSKAR också att var fri och Nya Zeeland är BÄST! Plus att jag kommit över många kräsenhetsgrejer här! (Mamma var stolt över mig!!) /Sofia
 
 

Milford Sound

Publicerad 2013-03-10 05:45:00 i Allmänt,

Ja, Milford Sound... Som ni ser på vår header (bilden som alltid visas längst upp när ni klickar in här...) så var Milford Sound ett av våra måsten här. Vi hade sjukt höga förväntningar på detta sund som inte var ett sund. Som typ fyra personer sa påväg dit: det är fjordar. Fjordar inte sund så namnet är fel. Med förväntnignarna på max hoppade vi in i BBQ-bussen. För ja, vi köpte en paketresa. Busstur, grillunch och 1,5 timmes båttur i Milford Sound. För detta betalade vi en smärre förmögenhet. Levde milford Sound upp till våra förväntningar? Nej! Det här är det enda som verklgien gjort oss besvikna sedan vi kom hit. Vi fick se extremt vackra vyer och en spegelsjö påväg dit. Vi fick även grillad kyckling och grillat kött i massor på väg dit. Själva Milford Sound var dock ganska trist. Jag tror att skälet är så enkelt som att våra förväntningar var alldeles för höga. Det var vackert och vi såg sälar, ett vattenfall och fick gratis kaffe. kaffet var dock det bästa... Jag vill också tillägga att vi fick åka buss i 8, åtta, timmar sammanlagt för att se denna besvikelse. Sur grädde på det äckliga moset, ja!
 
Vi toppade dock dagen med att göra Queenstown osäkert en sista gång. Klockan 8.10 hoppade vi på bussen nästa morgon. Vi sov oss till Wanaka och vad vi gjorde där vet ni redan. 
 
Här kommer några bilder på Milford Sound. Besvikelse för oss, men ändå vackert!
 
 
Stopp nr 1 på väg till Milford. Detta ställe heter Mirror Lakes


Stopp nr 2. Här stannade vi även och grillade


Anna :D


Anna och jag vid Pop´s view


Det var storm på väg ut i Milford Sound
Tabbe Anna...?



Milford Sound

Milford Sound



FOX GLACIER

Publicerad 2013-03-09 03:23:32 i Allmänt,

8 mars, 2013

 

Fox Glacier har inte bara dåliga sidor. Det har en bra sida - glaciären..! Skälet till att vi kom hit var att bestiga en glaciär – och det gjorde vi! Kl tio imorse samlades Anna och jag, plus åtta andra glaciärsugna turister på Fox resecentrum. Vi fick kängor, crampons (metalldobbar som vi skulle ha på skorna i glaciären), vindjackor, vantar och mössor. Sedan var det bara att hoppa in i bussen. Efter en ca tio minuter lång åktur var vi framme vid glaciären Fox Glacier. Jag säger bara wow!! Hela upplevelsen var magisk. Vi har stått på en glaciär! 

Vi började med att gå in i regnskogen (ja, det är faktiskt det här). Vi stannade och drack vatten i ett vattenfall från glaciären. Efter det gick vi på en liten stig och guiden sa till oss att inte ta några kort och inte släppa snöret här. Skälet till det var att till höger om den ca 60 cm breda stigen var det ett 700 meter djupt stup. Skulle vi falla ner där var det bara ”Merry Christmas and see you no more”… Vi överlevde dock, precis som de andra åtta i gruppen. Efter ungefär två timmar kom vi fram till den faktiska glaciären. Vilken syn! Sedan var det fyra timmars vandring på glaciären som gällde. Vi fick klättra ned för stup, vi fick krypa in i små ishål som inte hade något slut och vi fick vandra och se hur häftigt det kan vara med is. Vår guide berättade saker för oss om varför glaciären såg ut som den gjorde längs hela vandringen. För 30 år sedan hade det varit is längs hela den biten där vi idag vandrade i regnskogen. Plus att de var tvungna att hugga ut stigar varje dag för det smälte hela tiden. Glaciären rörde sig 3-4 meter per dag!

Anna håller med mig när jag säger att det här var grymt! Det är det häftigaste och mäktigaste vi någonsin sett! Alltså vi har gått på en glaciär..! (Det gav dock ingen kick - buhuuu).

Och ja. Svaret är ja. Vi gör allt man kan tänka sig kunna göra här. Ja, vi är lite galna. Och ja, vi har fruktansvärt skoj! Älskar vi Nya Zeeland? JA! Kommer jag att flytta hit: jag vågar inte säga ja för då vet jag inte vad papsen säger, men ja…

 

Utsikten efter helvetesstupet och vår snälla guide
 
Redo att bestiga en glaciär 480 meter över havet

Vi fick klättra ner i en tunnel, gjord av 100% pure ice

WÄÄÄÄÄÄH!

Dessa två killar jobbar i glaciären varje dag. De guidar eller hugger ut "stigar" varje dag. Deras fikarum är inte helt fel... 

Anna och jag inne i en glaciär

En isgrej på glaciären @ Fox Glacier
 
Vi besteg en glaciär! En glaciär! På Nya Zeeland!
 
 
 

Kontring till föregående inlägg

Publicerad 2013-03-09 02:59:29 i Allmänt,

8 mars, 2013

 

Det Sofia vill ha sagt är att vi från och med idag ser lilla Västervik som ett mycket civiliserat ställe. Jag menar vi har ju Subway. Thats all you need, right? Jag tror att Kiwisarna är galna i detta snabbhak för vi finner Subway överallt här på Nya Zeeland. Mottot huruvida vi befinner oss i en stad eller bara på en gata utgår alltså ifrån huruvida vi hittar något Subway eller ej.

Som tröst över att vi befinner oss på en gata köpte vi en påse kakor som vi planerar att tömma. Fox Glacier är egentligen ett riktigt coolt ställe bara så ni vet! Berättar varför senare.

Staden som Gud och Subway glömde

Publicerad 2013-03-09 02:56:24 i Allmänt,

8 mars, 2013

 

Ja, det är banne mig dagens statement! Fox Glacier i all ära men det är den minsta staden (jag tror inte ens att det går att kalla det för stad) vi någonsin skådat! Alltså ”staden” består av en, EN, gata. På den gatan ligger det sju motell, ett hostell, en restaurant som heter ”Last Kitchen” (säger inte det något om den såkallade staden?!) Ja, jag kanske är lite irriterad och ogillar minimala städer. Ja, det här kan vara ett ilskans inlägg. Men de har inte ens en uttagsautomat här.

Dessutom har kvinnan i receptionen här har blått hår och hon är över 55 år. Alltså inte en liten slinga, hela håret! Blått. Plus att staden är invarderad av japaner. Vi är de enda två i hela staden som inte snackar japanska och gör ballongfigurer.

Punkt slut. 

9 Mars

Publicerad 2013-03-09 00:39:28 i Allmänt,

Nu har vi intagit Franz Josef som är känt för sin glaciär. Dock kommer vi inte ta oss an detta men varför får ni veta i senare inlägg, så stay tuned!

Hur som helst sitter vi just nu på ett cafe med varsin Latte i handen och gratis Wi-Fi i mobilerna, kan det bli bättre? Att det kan! För ungefär en timme sedan befann vi oss på vårt andra museeum under vår Nya Zeeland trip. Denna gången fick vi dock betala en större summa pengar....trots att varken jag eller sofia är skapta för museeum valde vi att vänta med allt vad koffein innebär och gå in! Mamma du kommer gilla detta; vi fick se livs levande kiwifåglar! Jag försökte ta med mig en hem åt dig men den fick inte plats i ryggsäcken...Inte nog med detta utan vi såg en enbart 10 dagar gammal kiwifågel! Slå den om ni kan.

Nu måste jag fortsätta dricka min latte innan mina 25 kr svalnar och blir odrickbara. Men ni lovas från vår sida xantal inlägg de kommande 24 timmarna.

Deep down in Wanaka.

Publicerad 2013-03-06 08:17:00 i Allmänt,

Diskussionerna har gått heta över vad som ska ske näst här för oss på Nya Zeeland. Det är ju nämligen lite svårt att toppa bungyn... Men igår, en helt vanlig måndagskväll, togs beslutet att vi skulle ta oss an canyoning. Troligtvis är ni lika förvirrade som vi var, vad f*n är canyoning? Kort och gott kan man säga att man tar sig ned för ett vattenfall som innehåller hopp, slides och bara bergväggar som man ska hissa sig ned för. Lite som bergsklättring åt fel håll med en massa vatten inblandat! Det sägs vara "Mother earths own disneyland"
 
Vi började med att vandra 20 minuter upp för ett berg där vi sedan klämde oss i våra fagra våtdräkter. Efter ett antal genomgångar av säkerhetsrutiner begav vi oss mot vår första bergvägg och fick ett fint välkomnande av ett stup som slutade i en lagom iskall vattenpool. Jag säger bara en sak; Pappa du skulle ÄLSKAT detta! Vi åkte i naturliga vattenkanor på mage, rygg och rumpan, hoppade från bergsklippor ner i små vattenpooler och tog linbanan över tha canyon. Att vi hade en störtskön guide, Millie gjorde det hela ännu bättre. Hon såg till att vi gjorde allt och lite till samtidigt som hon ansvarade för livlinan... Jag menar om Sofia hoppar från ett stup på 5 meter måste det vara en bra guide!
 
Här kommer lite bilder från våran dag! Jag vill ju då säga att bilderna inte riktigt gör upplevelsen rättvisa så vill ni veta hur det var måste ni göra det själva...det ska faktiskt finnas en som utgår från Idre!
 
 
 

Bilder

Publicerad 2013-03-03 03:42:25 i

Anna har precis visat hur det funkar att lägga upp bilder från mobilen. Så här kommer en mobilbildbomb från den senaste veckan. Kaikora, Christchurch och älskade älskade Queenstown!


så här ser naturen ut utanför bussfönstret i princip jämt

utsikten från vårt hostell i Kaikoura

färska pilgrimsmusslor fångade i Kaikora. Gott!!

Vår nya passion är musslor och skaldjur i allmänhet. dessa två mackor kostade tillsammans 70 sek. Lycka för oss

Aldrig har jag sett en rak banana - tills nu

fasen jag fattar inte hur man vänder bilden... Spicy apple crumble glass - rekomenderas av oss

någonstans på vägen till Queenstown

även detta är på väg till Queenstown

de har en helskön bar i Queenstown som serverar drinkar i tekannor.

Queenstown!

Ett två BUNGY

Publicerad 2013-03-01 08:22:59 i Allmänt,

Ja, nu är det ju så att vi senast för tre dagar sedan sa till våra kära föräldrar att "nej, bungyjump är inget för oss". Men... WE DID IT!!! Fy sjutton vad coolt det var. Ja, jag tror att vi blivit sådana där "kick-sökare" nu. Bungyjump var helt galet häftigt. Vi skrek högst av alla (det var enbart vi och killar, de var tvungna att verka coola) men efteråt fick vi beröm för att det sett så härligt ut. Förutom att vi stack ut genom att vara de enda tjejerna just då så var vi de enda som gjorde ett twin-jump. Det vill säga vi hoppade tillsammans. Sammankopplade med ett gummiband runt fötterna och en arm runt varandra hoppade vi från världens första bungyjump. Det var jättehäftigt!!! Det blir dock svårt att slå detta. Så nu är vi nöjda. Nu ska vi vara lugna. Eller..?
WE ARE STILL ALIVE!!!

Heading to Queenstown

Publicerad 2013-03-01 07:58:32 i På resande fot,

Efter att ha spenderat två nätter i Christchurch kände vi att det var dags att bege oss vidare och denna gång i riktning mot Queenstown. Vi ställde klockan på 06.00 och gjorde oss redo för avfärd. Sagt och gjort hoppade vi på bussen 07:90, åkte in till centrum och gick sedan de ca 30 min som det skulle ta till busstopet. Lättare sagt än gjort...med kartan i handen kunde vi inte vara annat än oslagbara...trodde vi...men bara för att dubbelkolla valde vi att fråga en vänlig tant efter vägdirektioner mot slutdestination. När vi inte fann denna förklaring överensstämmande med kartan vi fått från hostlet tidigare attackerade vi nästa levande varelse vi såg och fick återigen samma direktioner.

Med humöret på topp och ryggsäcken på ryggen började vi vandra, och vandra, och vandra. Tillslut när vi började känna att vi troligtvis gått förbi någon avfart eller bara var helt jäkla lost så vi fick göra en ny attack. Denna gången fick vi svaret att vi var på andra sidan stan...hur detta har gått till är än idag oklart..kanske var det vi som höll kartan åt fel håll, blundade när våra 2 vägvisare pekade åt vilket håll vi skulle gå eller så är bara Christchurch helt fucked up! Jag tror ju då självfallet att det har något med våra vägvisare att göra...

Där stod vi i alla fall på andra sidan stan med 30 minuter återstående till bussen åker lite sådär smått förtvivlade. I panik började vi småspringa åt det håll vi nu trodde skulle vara rätt samtidigt som vi febrilt började tänka ut hur vi skulle ta oss ur detta levande. Likt en smssignal plingade det till i Sofias huvud och vi stod sekunden efter med mobilen i högsta hugg. Anledningen tilll att vi tog fram mobilen var inte för att jag trodde vi fått sms utan snarare för att vi skulle kunna ringa vår räddare i nöden! 20 minuter senare står vår nyfunne vän från Christchurch där med sin bil. Tacka vet jag gud att vi lärt känna locals från Christchurch! Svettiga och dana däckade vi sedan direkt på bussen med ett leende på läpparna. Ja..vi behövde ju faktiskt bara betala för bussbiljetten en gång!

Nu kunde det inte återstå annat en en 8 timmars lång bussresa till allas kära Queenstown - men icke! Halvvägs väljer bussens aircondition att säga adjö och ge upp. Det tog en timme tills busschaufören valde att ge upp och släppte av alla oss passagerare för att leta upp närmsta verkstad. Glada att vi fick frisk luft och även kunde köpa oss glass satt vi och väntade i hela 40 min innan vi fick återse vår, denna gången, svala och glada busschauför igen. Dessvärre valde vår återupplivade AC att lämna oss igen med denna gången för evigt! Vilket resulterade i att vi fick spendera de återstående 3 timmarna i 40 graders värme.

Hur som helst är vi levande och förväntansfulla över vad Queenstown har att erbjuda!

Om

Min profilbild

Vi är två tjejer från en liten stad i Småland som i höstas var i Norge för att leta efter det berömda guldet. Vi lyckades hitta det på en korvfabrik där vi jobbade dag och natt. Efter guldsökandet i väst är vi redo för äventyr. I början av februari flyger vi från Arlanda för att åka till Nya Zeeland. Se upp alla hobbits, kiwis, surfare, vulkaner och jordbävningar för här kommer vi! Ha det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela