"KIWI CAN DO"

1000 korvar per norsk medborgare..?

Publicerad 2013-10-01 15:58:00 i Allmänt,

Anna och jag har återigen blivit Norgesambos och befinner oss nuförtiden i lilla Sem. Ja, verkligen lilla Sem. Vår by består av en huvudgata, tre mataffärer (why??) en besinmack och en korvfabrik med över 2000 anställda. Dvs det jobbar fler på Gilde än vad det bor i metropolen Sem. Vi testar även på kollektivlivet den här gången. Allt för att krydda till tillvaron. Vi delar alltså ett nyrenoverat hus med tre norska studenter som är mellan 19 och 24. Vi lyckades få det största rummet, men också det minsta fönstret. 
 
Vi är redan inne på vår femte arbetsvecka och idag trillade första lönen in. Skön känsla!
Att vara de enda vikarierna lönar sig då Anna och jag är de enda som vill ha övertid. Just nu befinner vi oss i lugnet före stormen (dvs julsäsongen). Vi har lyckats få två lediga dagar och just nu tackar och bockar vi för det då vi vet att det kommer att bli galet om någon vecka. Jag undrar verkligen var all korv skickas. För en vanlig dag görs det flera ton med olika korvar, och under julsäsongen är det som regel 20 ton (ja, du läste rätt: 20 ton) med julkorv. Alltså det bor väl bara omkring fem miljoner människor i Norge. Förstår ni hur mycket korv alla norrmän äter då..? 

Jag slänger upp några bilder och hoppas att Anna kan skriva ett inlägg om vad vi gjort de senaste fem veckorna. Eller inte gjort för tv-serierna har gått varma på datorerna. Hade allesammans!
 
Sem... Metropol. Kom ihåg att ni hörde det här först...!
 
 
 
 
 
En av tjejerna vi bor tillsammans med älskar att baka och att göra fina och goda cupcakes. Till vår stora lycka blir vi alltid bjudna :)
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Vi är två tjejer från en liten stad i Småland som i höstas var i Norge för att leta efter det berömda guldet. Vi lyckades hitta det på en korvfabrik där vi jobbade dag och natt. Efter guldsökandet i väst är vi redo för äventyr. I början av februari flyger vi från Arlanda för att åka till Nya Zeeland. Se upp alla hobbits, kiwis, surfare, vulkaner och jordbävningar för här kommer vi! Ha det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela